Kallio Racing Junior team Rasmus Nurmi #9, Sastamalan Suodenniemeltä on harrastanut road racingiä vuodesta 2014. 


Suurimpana saavutuksena SSP300-luokan Suomenmestaruus vuonna 2020. Kaudella 2021 tavoitteena on saada vauhtia lisää ja sitä myötä uusia SSP300-luokan Suomenmestaruus.

Syksyllä on myös tarkoitus osallistua Espanjan ESBK-sarjan kahteen viimeiseen osakilpailuun Valenciassa ja Jerezissä. 


Ensi kaudella 2022 on tavoitteena siirtyä SuperStock 600-luokkaan. Tulevaisuuden tavoitteena on jonain päivänä ajaa MotoGP-sarjassa.  

Kilpailukalenteri

KAUSI 2021

1.OSAKILPAILU 19-20.6.2021, Motopark 

Supersport300 -luokasta tuplavoitto Motoparkissa


Kisaan lähdettiin kaikille kuskeille uudella rengasmerkillä(Michelin) rengassääntömuutoksen vuoksi. Rengassääntömuutos tarkoittaa että SSP300-luokassa kaikki ajavat samanlaisilla Michelin renkailla. Haasteena oli se että kuinka saadaan uusi rengas toimimaan ja pyörä säädettyä sen mukaan, kaiken lisänä erityisen lämmin keli koko viikonlopun. 

Rasmuksen perjantain treenit lähtivät hyvin käyntiin. Jokaisella treenivuorolla saimme säädettyä pyörää paremmaksi ja toimivammaksi renkaan kanssa. 
Hiukan jäi harmittamaan kun viimeiselle treenivuorolle lähdettäessä pyörän akku sanoi sopimuksen irti ja vuoro jäi ajamatta.

Aika-ajot
Lauantain aika-ajoihin lähdettiin paalupaikkaa hakemaan, ilmassa oli kuitenkin pieni sateen mahdollisuusja niinpä siinä sitten kävi niin, että nopealla kierroksella takalenkille mennessä alkoi vettä satamaan sen verran että Rasmus päätti tulla varikolla odottamaan jos sade meni ohi. Tällä välin kilpakaveri pääsi kuitenkin kiinni paalupaikkaan.  Ja sade jatkui sen verran että hän ei päässyt enää radalle ja näin kilpailuun lähdettiin ruudusta kaksi.

Race 1. lauantai
Rasmus lähti kisaan ruudusta kaksi. Jo ensimmäisellä kierroksella hän ohitti paalupaikalta lähteneen Arttu Matikaisen ja ajo lähti kulkemaan todella hyvin. Ero toiseen kasvoi joka kierroksella noin 1,5 sekuntia ja maaliin Rasmus tuli 1. Ruutulipulla hän oli noin 10 sekuntia edellä. 


Race 2. sunnuntai
”Lähdin paalupaikalta kisaan, lähtö sujui erittäin hyvin, ekaan mutkaan mentäessä olin edelleen ensimmäisenä. Ekoilla kierroksilla kakkosena ajanut kuski pysyi vauhdissa mukana mutta kiristin vauhtia kierros kierrokselta niin että Matikainen jäi taakse eikä hänellä ollut mahdollista haastaa johtoani. Ruutulipulla olin lauantain tapaan 1. Viikonlopusta saldona tuplavoitto ja sarjan täydet pisteet.2.OSAKILPAILU 3.7.2021 Kymiring

Supersport300 -luokasta voitto Kymiringiltä

Kymiring kisaviikonloppu oli hieman muista poikkeava sillä siellä ajettiin SSP300 luokassa vain yksi kisalähtö lauantaina. Perjantaina oli kolme 20 minuutin harjoitusta.

Rasmuksen perjantain treenit lähtivät hyvin käyntiin. Pyörän alustan säädöt osuivat heti nappiin, ainoastaan rengaspaineita jouduttiin pohtimaan todella lämpimän asfaltin ja ilman vuoksi.Oikeat rengas paineet löydettiin ja jo toisella harjoituskerralla hän paransi viimevuoden virallista rataennätystä sekunnilla. Kolmannella harjoituskerralla ajo kulki todella hyvin ja pito oli hyvä, Rasmus nappasi sekunnin pois kierrosajasta. Tästä oli hyvä lähteä lauantain aika-ajoihin.

Aika-ajot

Lauantain aika-ajoihin lähdettiin paalupaikkaa hakemaan. Ilma oli aamusta jo lämmin ja asfaltti lämpeni kovaa vauhtia. Tiimin kanssa sovittiin että ajan pari nopeaa kierrosta ja tulen käymään varikolla tarkistamaan rengaspaineita. Sen jälkeen takaisin radalle ja pieni paineen muutos tuotti tulosta. Paalupaikka 2 sekunnin erolla toiseen ja reilulla kymmenyksen paremmalla omalla ajalla kuin perjantain harjoituksissa.

Race 1. lauantai

Rasmus lähti kisaan paalupaikalta. Ruudusta kaksi kisaan lähtenyt Arttu Matikainen sai kuitenkin hiukan paremman startin ja pääsi ekaan mutkaan ensimmäisenä. Jo ensimmäisellä kierroksella Rasmus ohitti Matikaisen pitkässä takasuoran jarrussa ja ajo lähti kulkemaan todella hyvin. Ero toiseen kasvoi joka kierroksella. Pyörä ja renkaat toimivat hienosti. Maaliin Rasmus tuli 1. Ruutulipulla hän oli noin 22 sekuntia edellä. Samalla kirjattiin vielä viimeisellä kierroksella nopein kierrosaika ja uusi SSP300-luokan Kymiringin rataennätys.
3.OSAKILPAILU 31.7.-1.8.2021, Alastaro 

Supersport300 -luokka Alastarolla 1. ja 2. sijat.


Rasmus Nurmen #9 road racing kauden kolmas osakilpailu ajettiin Alastaron radalla viime viikonloppuna. 

Rasmuksen perjantain treenit lähtivät hyvin käyntiin. Pyörän tuntui heti ekassa treenissä hyvältä, eikä säätöihin tarvinnut puuttuaollenkaan. Harjoituksia oli 3 perjantaina. Viimeinen jäi hiukan vaisuksi, sillä taivaalta tuli pieni sade kuuro ja rata oli jostain paikoistamärkä. Lähdin sadekelin renkailla, mutta parin kierroksen jälkeen rata oli jo niin kuiva että tuli pois.

Lauantain aika-ajoihin lähdettiin paalupaikkaa hakemaan. Ilma oli kuiva ja aurinko paistoi jo aamusta. Sain ajaa omaa ajoa ja paalupaikkaaika irtosi 0,8 sek erolla toiseen.


Race 1. lauantai
Kisaan lähdettiin paalupaikalta. Rasmus sai todella hyvän startin ja ensimmäiseen mutkaan mentiin ykkösenä. Ajo rytmi löytyi heti muutaman kierroksen jälkeen, ja eroa alkoi kasvaa takana tuleviin. Pyörä ja renkaat toimivat todella hyvin. Viimesillä kierroksilla takarengas alkoi vähän luistaa, mutta eroa oli jo sen verran että ei tarvinnut ottaa mitään riskejä. Maalissa ensimmäisenä 9 sekunnin erolla toiseen.


Race 2. sunnuntai
Lähtö onnistui taas nappiin ja Rasmus oli ekassa kurvissa ykkösenä. Kilpakumppanit takana puskivat kokoajan eikä millään eroa takana tuleviin. Ajorytmistä ei oikein saanut missään vaiheessa kiinni, niinpä paikat vaihtuivat viiden kierroksen jälkeen. Rasmus tippui kolmanneksi. Päätös nousta takaisin ensimmäiseksi onnistui toiseksi viimeisellä kierroksella. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tuli pieni ajovirhe kakkos mutkassa ja Matikainen pääsi ohi. Viimeisessä oikeassa sai vielä kuittattua sisäkautta ohi, mutta avaus epäonnistui ja Arttu oli ensimmäisenä lipulla 0,063 sek erolla maalissa toisena. Kaiken kaikkiaan sunnuntain kilpailu oli hieno ja saatiin ajaa kilpaa tosissaan.


2021 ajetaan yhteensä viisi kisaviikonloppua. Kausi Jatkuu Botniaringin osakilpailulla4.Osakilpailu 14-15.8.2021, Botniaring

5.Osakilpailu 28-29.8.2021, Kemora


kausi 2020

1. osakilpailu Kemora 2020 28.6.2020

Tulokset
Race 1.

1.Rasmus Nurmi
2. Arttu Matikainen

Race 2.

1.Rasmus Nurmi
2.Arttu Matikainen

Rasmukselle KEMORAN SSP300 rataennätys ajalla 1.17.068.


2.osakilpailu
Alastaro 1-2.8.2020

Tulokset
Race 1.

  1. Rasmus Nurmi
  2. Arttu Matikainen
  3. Hugo-Brent Freimann

Race 2.

  1. Rasmus Nurmi
  2. Arttu Matikainen
  3. Hugo-Brent Freimann

1.8.2020 kausi jatkui Alastaron SM-osakilpailulla

Aika-ajoissa ajoin paalupaikalle. 
Lauantain kisalähdössä tipuin toiseksi, mutta sain jo ensimmäisellä kierroksella johtopaikan takaisin ja se säilyi aina ruutulipulle asti.

Sunnuntain kilpailuun lähdettiin ilman warm uppia, lähtöruutu oli 2. mikä määräytyi
lauantain kisassa ajettujen aikojen mukaan. Lähtö meni ihan hyvin ja ensimmäisessä mutkassa olin toisena. Kisa eteni sijoilla 2.-3. aina viimeiselle kierrokselle asti. Ja viimeisellä kierroksella harkitusti pääsin Artun ohitse ja ykkösenä maaliviivalle, tiukalla erolla kakkoseen,  0,021 sekuntia.  

Viikonloppu meni todella hyvin, saldona paalupaikka, kaksi voittoa ja vielä uusi SSP300 rataennätys ajalla 1.26.228.

Kannustusjoukkoja mukavasti paikalla Alastarossa.

_______________________

3.osakilpailu
Virtasalmi, Motopark 15-16.8.2020

Rasmus Nurmi ja kilpakumppani Arttu Matikainen. Kuva Harjukuvat.

____________

4.osakilpailu
Kymiring 29-30.8

Rasmus Nurmi #9. Kymiringin osakilpailu.

______________

5.osakilpailu
Alastaro, 20.9.2020


Suomenmestari luokassa Supersport300 2020

BALTIC-SARJA
1.osakilpailu Pärnu 19.7.2020

Tulokset

  1. Rasmus Nurmi
  2. Andre Koster
  3. Jonas Stankunas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *